Το βιογραφικό που αξίζει να διαθέτει ένας/μια Manager

Στην διάρκεια της επαγγελματικής σας διαδρομής, θα χρειαστεί να αξιολογηθείτε αρκετές φορές με στόχο μια υψηλότερη θέση εργασίας! Αυτή μπορεί να είναι στον οργανισμό όπου ήδη εργάζεστε ή σε μια επικείμενη μεταγραφή.

Το σημαντικότερο διαβατήριο σε κάθε περίπτωση είναι το επαγγελματικό σας βιογραφικό. Ένα πολύ καλό βιογραφικό δεν θα σας εξασφαλίσει μια υψηλότερη θέση εργασίας, αλλά ένα μέτριο βιογραφικό σίγουρα θα σας αποκλείσει από την διεκδίκηση της!

Ο λόγος σχετικά απλός! Αν σε δύο σελίδες χαρτί δεν μπορεί ένα στέλεχος να παρουσιάσει με τον κατάλληλο τρόπο την επαγγελματική διαδρομή του/ της, ίσως δεν χρειάζεται να προσκληθεί και σε αντίστοιχη συνέντευξη.

Η ανάγκη για ένα εξαιρετικό βιογραφικό, είναι ακόμα σημαντικότερη, μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών και οργανισμών που γίνονται και στόχος όλων των στελεχών, συνεπώς το σημείο κλειδί είναι – ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ!

Επιπλέον είναι απαραίτητο να διαθέτετε και την κατάλληλη συνοδευτική επιστολή – και όχι συστατική – που μπορεί να απαντήσει στο βασικό ερώτημα κάθε σημαντικού εργοδότη: «τι μπορώ να προσφέρω στην εταιρεία σας»!

Με αυτά τα δύο «όπλα» είστε έτοιμοι για να μπείτε στην διαδικασία διεκδίκησης της θέσης που επιθυμείτε να αποκτήσετε και την καριέρα που θέλετε να πετύχετε!

Βασικές συμβουλές 

  • επιλέξτε προσεκτικά την ποσότητα και ποιότητα των πληροφοριών που θα περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σας! Αποφύγετε τις φλυαρίες, τις αοριστίες ή τους λακωνισμούς
  • δώστε προσοχή και στο εικαστικό μέρος της διαμόρφωσης του βιογραφικού σας- αποτελεί την επαγγελματική σας «εικόνα» και μιλά για εσάς, χωρίς την παρουσία σας
  • μετατρέψτε τα μειονεκτήματα σας, σε πλεονεκτήματα! Δεν υπάρχουν τέλειοι υποψήφιοι, υπάρχουν κατάλληλοι ή όχι, για μια εταιρεία ή μια θέση εργασίας
  • διαφοροποιηθείτε στην προσέγγιση σας ανάλογα με το αντικείμενο σας! Διαφορετική παρουσίαση αναμένεται από έναν/μια marketeer, διαφορετική από πωλητές, λογιστές, μηχανογράφους. Διευθυντές
  • τονίστε τα πλεονεκτήματα σας μέσω μιας στοχευμένης συνοδευτικής επιστολής – σας δίνει τον χώρο και την δυνατότητα να μιλήσετε και να πείσετε για την υποψηφιότητα σας!
  • Διαμορφώστε κατάλληλα τα δύο αυτά έγγραφα, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά

Αν ωστόσο, ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, αλλά θέλετε και το καλύτερο αποτέλεσμα, μπορούμε να βοηθήσουμε! Έχοντας διαμορφώσει εξατομικευμένα βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές για υψηλόβαθμα στελέχη σε όλη την Ελλάδα, είμαστε στην διάθεση σας για να δημιουργήσουμε αυτό που σας αξίζει!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: hr@anadeixi.gr 

Powered by Apogee IS