Όσα πρέπει να γνωρίζεις, αν η καριέρα σου είναι στο ξεκίνημα της: Οδηγός Επιβίωσης
  • 5102
  • 0

Όσα πρέπει να γνωρίζεις, αν η καριέρα σου είναι στο ξεκίνημα της: Οδηγός Επιβίωσης

1. Η έλλειψη εμπειρίας ΔΕΝ είναι μειονέκτημα! Όλοι, όπως εσύ, ξεκινήσαμε από την ίδια αφετηρία. Συγκρίνεσαι μόνον
με νέους εργαζόμενους και όχι με έμπειρους!
2. Η έλλειψη γνώσεων και δεξιοτήτων ΕΙΝΑΙ μειονέκτημα! Ενίσχυσε τις γνώσεις σου επενδύοντας κυρίως στις ξένες γλώσσες και τους Η/Υ. Όχι, το facebook δεν σημαίνει ότι γνωρίζεις Η/Υ! Το word & το excel σε επαγγελματικό επίπεδο μπορούν να το αποδείξουν!
3. Οι στόχοι σου μπορούν να είναι υψηλοί. Η αφετηρία όμως είναι από την βάση και σε χαμηλές θέσεις.
Αυτό σε προφυλάσσει από τα λάθη και τις αποτυχίες που οφείλονται στην άγνοια! Μην χάνεις χρόνο με αγγελίες
που δεν είναι για σένα!
4. Ο πρώτος σου μισθός θα είναι χαμηλός. Η εξέλιξη σου όμως δεν έχει ταβάνι και βασίζεται αποκλειστικά σε εσένα!
Οι εταιρείες σε πληρώνουν για όσα γνωρίζεις και όχι για όσα έχεις την διάθεση να μάθεις!
5. Αν ο στόχος σου είναι μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, να θυμάσαι πάντα ότι το 98,5% των εταιρειών στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι μεγάλες πολυεθνικές! Επίσης οι μεγάλες πολυεθνικές, έχουν και μεγάλες απαιτήσεις από τους εργαζόμενους τους!
6. Η πρακτική άσκηση, η εθελοντική ή άμισθη εργασία ΔΕΝ είναι εκμετάλλευση. Είναι μια ευκαιρία που θα σε βοηθήσει να συνδέσεις την θεωρία με την πράξη και να ενισχύσεις το βιογραφικό σου σημείωμα! Αξιοποίησε την με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να αναδείξεις τις δεξιότητες σου!
7. Η συνέντευξη είναι μια επαγγελματική διαδικασία, και όλες οι επιχειρήσεις έχουν καταλήξει ότι είναι η πλέον κατάλληλη στην αναζήτηση προσωπικού. Τίμησε την εταιρεία που σε καλεί
– εμφάνιση, συνέπεια, συμπεριφορά – πριν και ΚΥΡΙΩΣ μετά! Αν αποφασίσεις να μην πας σε μια προγραμματισμένη συνέντευξη, ενημέρωσε αρνητικά. Κάποιος σε περιμένει!
8. Συνέχισε να μαθαίνεις! Η γνώση είναι δύναμη! Μην σκεφτείς ούτε για μια στιγμή, ότι δεν σκοπεύεις να ανοίξεις ξανά βιβλίο, γιατί σε κούρασαν οι σπουδές! Επένδυσε χρόνο και μελέτη στην ανάπτυξη των soft skills – συνεργασία, ομαδικότητα, διαχείριση χρόνου, διαχείριση συγκρούσεων, διαχείριση προτεραιοτήτων κλπ
9. Διαμόρφωσε ένα επαγγελματικό βιογραφικό και μια αντίστοιχη συνοδευτική επιστολή. Φρόντισε την εικόνα σου ώστε να είναι ελκυστική και να σε προσκαλούν σε συνεντεύξεις!
10. Η δικτύωση είναι μια σωστή επαγγελματική στρατηγική! Προσπάθησε όμως να είσαι ορατός! Δεν αρκεί απλώς να έχεις συνδέσεις πχ στο LinkedIn. Γράψε κάτι σχετικό, κάνε μια ανάρτηση, σχολίασε την ανάρτηση ενός επαγγελματία! Φρόντισε το προφίλ σου στο Facebook, ναι, θα σε ψάξουν και εκεί!
11. Βάλε στόχους, αλλά ζήτα και την γνώμη και βοήθεια των ειδικών! Οι γονείς και οι φίλοι σου θέλουν το καλύτερο για σένα, αλλά οι ειδικοί επαγγελματίες θα σου πουν τι πρέπει
αλλά και πως πρέπει να το κάνεις!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ! Eίσαι ο μόνος υπεύθυνος για την καριέρα σου! Mην ψάχνεις δικαιολογίες, αναζήτησε ευκαιρίες για το μέλλον σου!
Kαλή σταδιοδρομία!

Powered by Apogee IS